Életmód-Mozgás-Egészség torna minden szombaton Dunavarsányon

Kérték, hogy írjak pár sort milyen az Életmód-Mozgás-Egészség torna felnőtteknek, amit minden szombat reggel 8h-tól tartok Dunavarsányon a Jump fitt teremben.
Aki már volt nálam kezelésen, az tudja, hogy minden kezelés végén mutatok légzőgyakorlatot, nyújtásokat, amit beépítve a mindennapi „rutin mozgásba” sokkal jobb közérzet érhető el.
A hivatásomról, rólam infót a http://sorsimasszazs.hu/masszorok/sallai-orsolya-sorsi/ oldalon olvashatnak.
Röviden összefoglalást a SOrSi módszerről egy 5 éve készült kisfilmben láthatnak, hallhatnak: https://www.youtube.com/watch?v=K1B4_R3uJ_s&t=238s
Vissza térve a tapasztalatomhoz…
A mai rohanó, anyagi világban az emberek elfelejtették a testüket karbantartani. Kialakítottak egy napi rutint, mennek mint a „gép”. Olyan szokásokat építettek be a mindennapokba, ami a túléléshez elégséges, a fejlődéshez sokszor kevésbé. Az jobbik eset, mikor tudatosan heti rendszerességgel eljárnak mozogni, vagy egy másfajta időtöltést próbálnak meg a „napi hajtás után”.
Ezek a rövid heti rendszeres időszakok a mai modern szokás szerint általában hangos, erős alap ritmusú zenével párosul. Amiről tudjuk, azért kell, hogy a monoton mozgás maximumon tudjon működni, és az adrenalin hormon -ami a túléléshez kell- is szépen termelődjön…, ami fájdalom csillapít, és elveszti az ember a kontrollját egy bizonyos fokig az adott időben…Tehát, ha nincs ilyen “stresszes szituáció a hangokkal”, a test nem tud ugyanúgy aktívan működni….
🟠Ezeken az Életmód-Mozgás-Egészség tornákon ezért nincs háttérzene, csendben, mindenki magára figyelve végzi az adott mozgásokat,hogy felfedezhesse a nemműködő izmait ismét.Hogy azokat bármilyen szituációban aktiválni tudja.
Szokták kérdezni a kezelés végén, milyen mozgást, sportot javaslok a mindennapokban?!?
Válaszom minden esetben az, hogy bármilyen sport lehet egészséges, amit orron keresztüli légzéssel végez. És a légzés ritmusa lassú kilégzéssel párosuljon hosszú távon.
Persze vannak olyan sportmozgások, amelyeknél a pulzusszám megemelkedik- sok esetben ilyenkor levegőt sem vesznek a sportolók arra a pár másodperces intenzív mozgásra-, viszont a kondíció javulásával ez is változik. Nem megyek most bele a sportmozgás dinamikájába, terhelésébe, mert ezeken az órákon átlagembereket várok leginkább, akik fájdalommentesebben szeretnék élni a mindennapjukat. Sportolók is jöhetnek ettől függetlenül egyszer-egyszer,hogy megtapasztalják a fejlődés ilyen lehetőségét is.
Azt tapasztalom, hogy a levegő ritmikus megtartása, és a törzs stabilizálásának összehangolása is nagy problémát okoz eleinte. Ez az oka leginkább a derék, és gerinc fájdalmainak, és a végtagok leterheltségének is
.
🟠Ezeken az Életmód-Mozgás-Egészség tornákon ezért nagy hangsúlyt fektetek a nyugalmi légzés megtanulására, és a mindennapokba való beépítésébe, ami hosszú távon pozitív hatással van az idegrendszerre és a törzs stabilitására is.
Van egy mondás „Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregedtünk, hanem azért öregszünk meg, mert elfelejtünk játszani!”
🟠Törekszem, hogy az Életmód-Mozgás-Egészség tornákon folyamatosan legyen nevetés, és olyan mozgások, amelyek játékosabbak, és nevetéssel párosulnak.
Remélem, sikerült e rövid írásban felkeltenem az érdeklődést. Várok mindenkit szeretettel
MINDEN SZOMBAT REGGEL 8h-tól Dunavarsányon.
Egyéb infó:

Rólam írták

Ha nem hisztek a csodákba menjetek el SOrSi-hoz. Hétfőn összeugrott combizommal érkeztem. A hétfői kezelés, a tape tapasz, valamint a szerdai masszázs csodàt tett velem Hétvégén màr talán újra futhatok! Köszi Orsi! - Hajdu-Varga Szilvia

Sajnos nincs itt több csillag, mert ha lenne, akkor a 10-est nyomnám! Borzalmas fájdalmaim huss, elröppentek! Köszönet érte mindkettőtöknek! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Ha nem próbálod ki, nem tudod meg mennyit ér! -

Bicegve mentem szaladva jöttem … :) Nagyon szépen köszönöm a kezelést és jól esett, hogy ilyen türelemmel és az időt nem sajnálva segítitek a gyógyulásomat … -

Szolgáltatásaim

Érdekel

Árlista

Megtekintem