SOrSimasszazs

A nevem SOrSimasszázs 2016. óta védjegyoltalommal rendelkező szolgáltatás.

Most már több, mint két évtizedes TANULÁS, TAPASZTALÁS után “összegyúrt kezelés!

Ami tartalmaz:

-állapot felmérést

-gerinc kezelést-breuss masszázst

-ízületi korrekciót-lágy ízületi kimozgatások

-álkapocs terápiát

-triggerpont terápiát

-Biokibernetikai fasciális osteopátiát, kötőszöveti kezeléseket

-táplálkozási javaslatokat ( helyben megvásárolható vitaminok, táplálékkiegészítők, stb.)

-otthon végezhető tornagyakorlatok betanítását

-kinesio tape szalag felhelyezését

Milyen problémákra lehet megoldás a SOrSi masszázs, és a különféle gépi kezelések?

-Hát-, és Derékfájás

-Gerincsérv, lumbágó, ideg fájdalmak, -gyulladások

-Csípő-, térd-, boka fájdalmak kezelése

-Traumás sérülések AKUTT, és rehabilitációs utókezelése

-Sport sérülések utókezelése

-Régi műtét utáni rehabilitáció

-Gyermek mozgás-, gerinc fejlődési problémák kezelése

-Ágyéki gerinc stabilizálása

Gyógy masszázs

A Vendég saját tünetleírása, és ha van az orvosi diagnózisok figyelembe vételével és a kórképek ismeretével együtt történő manuális kezelés. Mozgásszervi problémák, izom,ízületi, és a gerinc elváltozásival foglalkozó, elsősorban lágyszöveti terápia. Fájdalmat és mozgást korlátozó szöveti feszültségek oldása számtalan helyi, és egész testre kiterjedő kezelés, -hatás. A masszázs serkenti a sejtregenerációt, a nyirok, és vérkeringést, valamint nem utolsó sorban nyugtatja az idegrendszert.

Elsődleges ellenjavallatai a gyulladásos állapotok, láz, illetve a daganatos megbetegedések, nagy terjedelmű seb a kezelendő felületen, fertőző bőr, és egyéb fertőző betegségek stb.

Sport masszázs

A sportolói izomzat akár amatőr, akár élsportolóról legyen szó, egy sor extrém terhelésnek van kitéve. Az izomzat rövid és hosszú távú szerkezeti átalakuláson is áteshet, melyek sok esetben panaszokat, fájdalmat és a teljesítmény csökkenését okozhatja. A kezelések elsődleges célja a sportágra jellemző mozdulatsorok miatti egyoldalú megterhelés során kialakult túlerőltetett területek keringésének serkentése, szöveti – izom tónus oldása. Általános keringés fokozás, izomláz és sérülések utáni gyorsabb regenerálódás.

Ajánlott versenyidőszakban és szezonon kívül is, a sportoló terheltsége, felkészülési időszakának és-, edzés típusának figyelembevételével.

Elsődleges ellenjavallatai megegyeznek a gyógy masszázséval.

Dorn terápia

A manuális terápiák közé tartozó, népi megfigyelés és orvosi diagnosztika elegyítésével létrehozott kezelés, mely a test megváltozott statikai, -szerkezeti vonalainak visszaállítása. A terápia alap szemlélete, hogy a gerincoszlop területén jelentkező panaszok 80%-ban visszavezethetőek a lábak hosszúságának eltérésére- amit sok esetben a csípő nem megfelelő helyzete okoz. Így a terapeuta elsőként ezt állítja helyre. A terápia ezután kitér, a csigolyákra (és azok bel szervi, illetve pszichés összefüggéseire), valamint a legfőbb ízületek blokkjainak oldására.

Nem klasszikus masszázs. Alkalmazása igen nagy körültekintést, adott esetben orvosi beleegyezést igényel.

Breuss masszázs

„Porckorong masszázsnak” is szokták nevezni, a Dorn terápia egyik kiegészítő, de önmagában is sokat használt kezelésünk. Lényege a gerinc mellett levő stabilizáló izmok, – ínak speciális simító technikákkal való fellazítása, melyet a csigolyák enyhe egymástól való távolítása követ. A művelet során a befeszült izomzat ellazul, a csigolyák kis ízületei közti rés nagyobb lesz, és ezáltal a csigolyák közt sok esetben ellapult, dehidratált porckorongokra nehezedő nyomás is enyhül.

Segíti a gerincoszlop fizikai, érzelmi, és mentális blokkjainak feloldódását.

Ajánlott minden féle derék, és hátfájdalmakkor, porckorong sérv (gerincsérv) kezdődő vagy súlyosabb állapotában, akut (lángoló, heveny) szakaszban, és krónikus (régi, idült) szakaszban is.

Ellenjavallata, az általános ellen javallatokon kívül, szinte nincs. A kezelés orbáncfű masszázs olajjal történik.

Trigger pont terápia

Célzott nyomó ingeren alapuló kis fájdalommal járó, de rendkívül hatékony kezelés. A sérült, rövidült vagy kevésbé aktív izmokban ú.n. trigger pontok alakulnak ki, ahol az izom összehúzódó sejtjei „kiengedésre” képtelenek lesznek, egy jól érezhető kis csomót alkotva az izomban. Az ezekre megfelelő helyen, ideig, és erővel kifejtett nyomás mintegy újraindítja az izmot, visszaállítva annak megfelelő keringését, és eredeti működését.

Sok esetben a masszázst kizáró állapotoknál is alkalmazható terápia.

Ízületi kimozgatás

Az ízületeket körülvevő izmok, és a szalag rendszer fellazítására szolgáló egyedülálló technikák. Segítségükkel, kisebb – nagyobb ízületi repozíció („helyre rakás”) is létrehozható. Nyugalmat árasztó, határozott technikák, nem hirtelenek és nem agresszívak. Nevezhetőek „lágy csontkovácsolásnak”. A kezelés során elsődlegesen a szalagokat, izmokat nyújtjuk különféle manuális technikákkal, amik az ellazulásuk által visszaengedik a féloldalas terhelés által kimozdult ízületet (sok esetben az elbillent csípőt) a helyére. Így hosszabb távon adhat ez a terápia megoldást az adott problémára, és annak következményeire is.

A masszázs kezelések sok esetben elengedhetetlen része, alkalmazásukat természetesen csak megfelelő kikérdezés és diagnózis felállítása után javasoljuk.

Ellenjavallata megegyezik a masszázséval.

Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája

Rágóízület működési zavarainak terápiája

Craniomandibuláris Diszfunkciók terápiája – Temporomandibuláris Terápia (TMT-CMD)
Panaszok, amelyek utalhatnak a rágóízület problémájára (néhány példa):
    -gyakori éjszakai fogcsikorgatás a rágóizmok tónusának fokozódásához vezet, amely pedig okozhat erős fejfájást, migrénes rohamokat,
   – gyakori vagy állandó fülzúgás (tinnitus),
   -gerinc görbületeinek saggitalis irányú változásai: fokozott cervicalis és lumbalis lordosis, fokozott thoracalis kyphosis
    -ízületi gyulladás (arthritis)
    -alsó végtag hosszkülönbségének változása
    -stressz
    -baleset
    -hosszú ideig tartó fogászati, szájsebészeti beavatkozások;
    -Fejfájás
    -Szájzár;
    -Discus blokád;
    -látászavarok
   – Arcfájdalmak;
    -nyelvési zavarok;

Kinezio tape

Egyre népszerűbb kezelési forma. Amely egy színes, hatóanyag mentes pamut szalag speciális technikával való felhelyezését tartalmazza! Amelynek lényege, hogy a problémának megfelelően, a megoldást keresve az izom minimális elmozdításával járó tesztek eredményeként, adott, megfelelő ragasztási technikával helyezzük fel a letesztelt izomra a tape szalagot. Rögtön minimálisra csökkentve a fájdalmat az adott területen. A humán kineziológia-, és a szervezetet behálózó fascia (kötőszövet, pólya) rendszer figyelembevételével kifejlesztett technológia.

Felhelyezése, ajánlott:
– sportsérülések ellátásában (gyors segély, és a rehabilitációt elősegítő kiegészítő terápiaként is)
– mindennapos túlterhelések, fájdalmak, gyulladások, tehermentesítésére
– kismamák, és egyéb masszázst nem lehetővé tevő állapotok során
– műtéti, és egyéb hegek kezelésére

A kezelendő felületet adott esetben szőrtelenítenünk szükséges.

Ellenjavallata a nem megfelelő (sebes, fertőzött) bőrfelület.

Rehabilitációs tréning

Izom-, in-, ízület helyes működésének visszaállítása (mobilizálása)-, megerősítése a cél. Amelyet a Vendégek az általuk igényelt helyen (otthonukban, edzőteremben), vagy nálunk a Rendelőben egyéni, vagy csoportos tornák keretei között végezhetnek -ehhez segítséget adunk:

– egyszerű, otthon egyénileg végezhető gyakorlatok betanítását-, összeírását biztosítjuk.

Hőterápiás kezelés: HINOTORI Sagona-Dome

A MÁRKA-Iyashi Dôme

“20 éve az egészségünk szolgálatában 🥰

[…] “20 év telt el azóta, hogy Shogoro
Uemura kutató csapatával létrehozta az Iyashi Dome-ot, mely egy egyedülálló készülék a test egyensúlyának helyreállítására ” – részletezi Virginia Giron. – “Ez egy infraterápiás technológia, melynek használata a hosszúhullámú infravörös sugarakon alapul. Megemeli a testünk hőmérsékletét, úgynevezett “hősokkot” okozva. Hatással van a méregtelenítésre, a karcsúsításra, de az alvásra és a relaxálásra, regenerációra is.” […] *
Élvezd Te is a japán csúcstechnológia vívmányát, és jelentkezz be hozzánk, hogy saját élményt szerezz!

Immáron 20 éves múltra visszatekintve azt mondhatjuk, hogy az Iyashi Dôme kezelés mára egy minőségi sztendert képvisel a saját piacán.

 Mércévé vált, és azon nőknek és férfiaknak szól, akik megoldást keresnek a hatékony méregtelenítésre, beleértve a nehézfémek ürítését, akik szeretnének karcsúsodni, sejtjeiket regenerálni, és anti-aging kezelésben is részesülni. Szól továbbá a sportolóknak akik jobb teljesítményt, és gyorsabb regenerációt várnak.”

HINOTORI-Sagonna-Dome

Az egészség és a fiatalság a testünket alkotó hatvanmilliárd sejt egészsége.

Minden testünket alkotó sejt megszületik, él, majd elpusztul. Élete során tápanyagokat és oxigént vesz fel, és salakanyagokat ürít. Az őt érő káros hatások eredményeképpen sérüléseket szenved, amely sérüléseket megpróbál kijavítani, vagy, ha ez nem lehetséges, lebontja önmagát.

Ha sejtjeink anyagcseréje megfelelő, ha képesek önmagukat megjavítani vagy akár megsemmisíteni, úgy sejtjeink és az általuk felépített szervek egészségesek. Ha ez így van, mi magunk is egészségesek és biológiai értelemben fiatalok vagyunk.
Ha azonban szervezetünk nem képes a sejtszintű regenerációra, akkor megindul az öregedés folyamata, és megbetegszünk.

A Sagona-dome helyreállítja a sejtek anyagcseréjét és energiatermelő képességét, ezáltal képessé teszi őket önmaguk regenerálására. A Sagona-dome segítségével a sejtek képessé válnak arra is, hogy lebontsák önmagukat a megfelelő időpontban, új, tökéletesen egészséges sejteknek helyt adva a szervezetben.

A berendezés regeneráló, méregtelenítő és energiatermelést szabályozó mechanizmusa globálisan, a test egészét nézve is kifejti hatását:

Tisztít:
– az akár több évtizedes méreganyagok távoznak

Regenerál:
– fiatalító hatás
– egészséges bőr
– izomlazító, stresszoldó hatás
– immunerősítő hatás
– javul a fizikai teljesítőképesség

Fogyaszt:
– súlyvesztés
– alakformálás
– narancsbőr elleni hatás

HINOTORI Sagona -dome infraszauna hatása a szervezetre: 

 

Sejtszintű regeneráció

A HINOTORI Sagona-dome egy olyan speciális, hosszúhullámú infravörös sugarakat bocsát ki, mely képes felmelegíteni az emberi szervezetet olyan mértékben, hogy által kibocsátott hő hatására nagy mennyiségű HSP70 keletkezik az emberi sejtekben.

Mindez a HINOTORI Sagona-dome gyártása során alkalmazott technológiák eredménye. A fűtő panelek ugyanis egy speciális, (részben organikus, részben ásványi összetételű) karbonszálas anyagból készültek, vagyis a kibocsátott hő tulajdonképpen “szén alapú”. Mivel az emberi testnek ugyancsak a szén a meghatározó eleme, a hangvilla-effektus néven ismert jelenség eredményeképpen a HINOTORI Sagona-dome belülről, és teljes egészében felmelegíti az emberi testet; gyakorlatilag (beállítástól függően) hőemelkedést vagy lázat hoz létre.

Mivel a HINOTORI Sagona-dome és az emberi test által kibocsájtott infravörös hullámok nagyon közeli hullámhosszon vannak, ezért a berendezés sejtszintű változásokat indukál. ( Ez olyan, mint a hangvillánál, abban az esetben rezeg át a másik hangvillára, mikor megegyező anyagból készültek))

Amellett, hogy a megemelkedett testhőmérséklet pusztítja a káros sejteket,-mikrobákat , illetve fokozza az immunrendszer hatékonyságát, a HINOTORI Sagona-dome által kibocsátott hosszúhullámú infravörös sugárzás HSP70 termelődését eredményezi!

( Ha a HSP70 kellő mennyiségben rendelkezésre áll, a mitokondriumok egészségesek és jól funkcionálnak, és képesek magát a sejtet regenerálni.)A HINOTORI Sagona-dome azon kevés berendezések egyike,  mely erre képes, és amely így (a mitokondriumok számát és hatékonyságát emelve ill. növelve) a szervezetet sejtszinten képes regenerálni!

Méregtelenítés

A szervezet sejtszintű regenerációja mellett a HINOTORI Sagona-dome másik fontos funkciója a méregtelenítés.

A méreganyagok ürítésének fő módja az izzadás.

Szaunázás, fürdőzés, gőzfürdőzés vagy sportolás alkalmával azonban csak a verejtékmirigyek ürülnek. A verejtékmirigyek által termelt izzadság összetétele (só, húgysav, ammónia, aminosavak, kálium, kreatin, karbamid, víz) a vizelethez hasonlít.

A legmérgezőbb, vízben nem oldódó, zsírral körülvett nehézfémek (molibdén, higany, alumínium stb.) azonban csak a zsírmirigyekhez kapcsolódó ún. faggyús verejtékmirigyen keresztül képesek ürülni.

A faggyús verejtékmirigyek kizárólag intenzív sportolás (kb. húsz kilométert meghaladó távolságú futás!!!) eredményeképpen ürülhetnek. A hatalmas teljesítmény ugyanakkor az izomszövetek sérülésével is jár, illetve a a zsírszövetek lebontása során tejsav, aktív oxigén és számos egyéb méreganyag termelődik.

A HINOTORI Sagona-dome tehát anélkül képes a zsírsejtekhez kapcsolódó faggyús verejtékmirigyeket (így a nehézfémeket) üríteni, hogy a szervezetben káros méreganyagok keletkeznének. Mintegy “mellékesen”, a HINOTORI Sagona-dome közvetlenül is zsírt “éget”: harminc percnyi használattal – beállítástól függően – akár 600 kilokalóriányi zsírtartalékot is eltávolíthatunk.

További információ a terápiáról személyesen.

Elektromágneses stressz kezelés

  • AMA-RING

KÉSZÜLÉK

Az Ama-Ring© kezelés elsődlegesen az idegrendszer kiegyensúlyozását, a paraszimpatikus idegrendszer aktivizálását, magyarán a stressz oldását célozza. A berendezés olyan elektromágneses rezgést bocsájt ki, mely az idegrendszer relaxációért felelős központjait stimulálva látványosan, gyorsan és tartósan csökkenti a stressz szintjét.
A relaxált idegrendszeri állapot antistressz hormonok termelődéséhez vezet. E hormonok jelenlétében az immunrendszer aktivizálódik, és mindent kiürít a szervezetből, ami a test optimális működését akadályozza. (Mikrobák, az érfalon lerakódott mész illetve zsigeri zsírok, elöregedett
vagy megbetegedett sejtek stb.)

ENNEK FONTOSSÁGÁT NEHÉZ TÚL HANGSÚLYOZNI.

Mindenfajta sejthiba, (melyet egy bizonyos „mennyiség” után öregedésnek és /vagy betegségnek nevezünk) alapvetően két okra vezethető vissza. Az egyik a sejtek tápanyaghiánya. Magyarán a táplálkozás, azaz a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, valamint a vitaminok és az ásványi anyagok kérdése. Mindez személyes konzultáció keretében tökéletesen beállítható. A sejtek meghibásodásának másik oka a sejtek oxidációja. Ezt kisebb részben a kívülről bevitt (elfogyasztott, belélegzett, bőrön át felszívódott stb.) méreganyagok, döntő részben pedig a saját testünk által termelt szabad gyökök okozzák. Ez utóbbi anyagok a stressz eredményeképpen alakulnak ki a szervezetben. A stressz természetesen egy nélkülözhetetlen és létfontosságú élettani jelenség – komoly, „akut” fenyegetés esetére. Magyarán segít életben maradnunk, ha vadállatokkal birkózunk az erdőben. Az ilyesfajta, klasszikus stresszhelyzet persze mindig is része volt a homo sapiens történelmének, ám meglehetősen ritka eseménynek számított. Nagy ritkán, alkalmanként: életmentő. Sajnos azonban a XXI. század embere folyamatos stressznek van kitéve: sárga csekkek, cégügyek, gazdasági válság, világpolitikai események. Sőt, rengeteg olyan látens stresszforrás vesz minket körül, amelyeket nem is tekintünk ilyennek: a város zöreje, a számítógépek folyamatos zúgása, az elektroszmog, a képernyőkből áradó kék fény és így tovább. Nem is beszélve a közösségi hálózatokról, melyek lényegi eleme a másokkal való folyamatos (virtuális) megmérettetés. Mindezek a testünk számára semmiben nem különböznek a klasszikus stresszhelyzetektől, tehát ugyanúgy nagy mértékű szabad gyök termelődésével járnak. Ami viszont óriási különbség, hogy míg az életünkért viszonylag ritkán kell megküzdenünk, a modern ember egész nap, egész héten és hónapban, akár hosszú éveken át folyamatos („modern”) stresszben van. Az alkalmankénti stressz (okozta mérgezést) testünk képes kezelni, de a folyamatosan fennálló „krónikus” stresszt nem. Pontosabban: a konstans stressz eredményeként létre jövő szabad gyökök folyamatosan mérgezik a testet, és egy idő után csak (bal)szerencse kérdése, hogy mely sejtek kezdik először felmondani a szolgálatot: a bőr, a haj, az érhálózat, az idegrendszer, a hasnyálmirigy, a bélfal stb. Mindez egyéni alkat kérdése.
Összefoglalva:
A mai kor embere folyamatos stressznek van kitéve, ami folyamatos mérgezést eredményez, ami végül egy vagy több féle betegséghez, illetve korai öregedéshez vezet. Ha mindezt el akarjuk kerülni, akkor mindenekelőtt a stresszhelyzeteket kell csökkentenünk. Nem kis feladat… Ha e szituációkat elkerülni nem tudjuk, mindent meg kell tennünk a stressz oldása érdekében. Próbálkozhatunk meditációval, pecázással, edzéssel, olvasással. Ha azonban valami mély probléma nyomaszt minket, az idegrendszerünk nem fogja elengedni a témát, és bármivel is tevékenykedhetünk szabad időnkben, a stressz-szint nem változik. Az intenzív sportolás endorfin hormon termeléséhez vezethet, ami agyunk számára egy könnyed, emelkedett állapot, ám a test többi része számára csak egy újabb oxidációs folyamat. Más szóval: nem ez a megoldás. Az idegrendszer relaxált állapotba „kapcsolása” tökéletesen kivitelezhető ugyanakkor a megfelelő technikai eszközökkel. A technológia ugyanis nem függ kedélyállapottól, kipihentségünktől és egyéb külső vagy belső körülményektől. Amennyiben egy berendezés működik, az az emberi elme hullámzását kiküszöbölve mindig ugyanazon a színvonalon működik. Az idegrendszer eme változása (a stresszoldás) pedig hatással van a hormonrendszerre, és az immunrendszerre is.
A relaxációért felelős paraszimpatikus idegrendszer aktivizálását, vagyis a relaxációt a test
hormonrendszere is „leköveti”. Amennyiben relaxált állapotba kerülünk (idegrendszer), a test
antistressz hormonokat kezd termelni (hormonrendszer). E hormonok jelenléte a falósejtek
felszaporodásához vezet (immunrendszer). A falósejtek feladata mindent eltüntetni a szervezetből,
ami nem oda való: mikrobákat, az érfalakon lerakódott meszet és zsírt, valamint a meghibásodott
sejteket. Ha tehát a falósejtek aktívak, az immunredszer elvégzi a munkát, és a szervezet újra
optimálisan képes működni.
A fentiekből jól láthatjuk, milyen hihetetlenül fontos, hogy a stressz szintjét csökkenteni tudjuk, sőt,
ha lehetséges, rendszeresen a lehető legrelaxáltabb állapotba tudjunk kerülni.
Az Ama-Ring© olyan elektromágneses rezgést bocsájt ki, mely az idegrendszer relaxációért felelős
központjait stimulálva látványosan, gyorsan és tartósan csökkenti a stressz szintjét. Ez hormonális
változást okoz, illetve az immunrendszer erősödéséhez vezet. Amennyiben testünkben antistressz
hormonok termelődtek, és a falósejtek szervezetünkben felszaporodtak, a test „öngyógyításba” kezd,
és hosszú időre védett, ellenálló állapotba kerül.

Jelentkezzen be hozzám!

Árlista

A terápiákhoz és szolgáltatásokhoz kapcsolódó részletes árlistát a gombra kattinva találja!
Jelentkezzen be most! Várom szeretettel!

Megtekintem az árlistát

Elérhetőségek

Ha megtalálta a szolgáltatást, amire szüksége van, ne habozzon jelentkezzen be most!
Ehhez minden információt megtalál az elérhetőségek oldalon.

Tovább az elérhetőségekhez