Az előadáson való részvételhez regisztrácó szükséges!
A program ingyenes.
Program:
8:30-tól megérkezés a helyszínre
9:00-9:30 MEGNYITÓ, BEMUTATKOZÁS
9:30-11:00 mozgásfelmérés, mozgásfejlesztő pálya bemutatása és használata MINDEN JELENLEVŐVEK, és opcionálisan külön mozgás felmérése a visszaigazolt 20 gyermekkel.
Sportpálya használata és lehetőségek megmutatása, hogy képesek legyenek KÖZÖSEN a fejlesztő mozgásokat megcsinálni a gyermekkel, rendszeresen a sportpályán vagy az otthonukban.
TELJES program:NYILVÁNOS ÉS  INGYENES a jelenlevőknek,
Regisztráció akkor szükséges, ha szeretné, hogy a 8-12 év közötti  gyermekének a helyszínen felmérését csináljunk ez idő alatt. Ez esetben , egy ALAP mozgás felmérő lapot töltünk ki, melynek „fejlécét” a szülő a helyszínen tölt ki, és ír alá a beleegyezésével.
11:00-től előadások NYILVÁNOS, bárki jöhet:
Az erdő etikája. Előadó: Lantos Balázs
Beépíthető mozgások, információk az egészségesebb mindennapokért. Előadó: Szilágyiné Csikós Niki, Sallai Orsi- SOrSi
Tervezett befejezés 13:00
Előadók:
A szervező Sallai Orsi-SOrSi, masszőr terapeuta, rehabilitációs tréner:
A több, mint 20 éves fő állású masszőz terapeuta praxisomban már megtapasztaltam-, milyen problémákat okoz a nem megfelelő terhelése a testnek kicsiknek ,és nagyoknak egyaránt. Sok év alatt elvégzett terápiákból -megfigyelés útján- kiemeltem a leghatékonyabb részt, és azt „gyúrtam össze”, és így alkalmazom a mai napig.
Az a megtiszteltetés ért, hogy ezzel a látásmóddal, kezeléssel 2016. februárjától hivatalosan is védjegyoltalom lett ez a szemléletem, terápiám, nevem: SOrSi masszázs
Szilágyiné Csikós Nikolett, gyógymasszőr, rehabilitációs tréner
Sportrehabilitációs tréner, gyógymasszőr és 2 gyermek édesanyja. Már egész kis korom óta életem része a mozgás, számos sportban kipróbáltam magam, és viszonylag fiatalon 16 évesen már mozgásos foglalkozást tartottam gyerekeknek. Az elmúlt 10 évben sok egyéb szakmai továbbképzésen vettem részt, melyekkel célom az, hogy megértsem és a lehető leghatékonyabban tudjam segíteni az emberek mozgásszervi problémáit, legyen akár felnőtt, akár gyermek.
Lantos Balázs masszőr-terapeuta; könyvfordítás és -kiadás
Előadás témája-
Erdő etikája – a növények a társadalmunk részei A növények az emberekhez és az állatokhoz hasonlóan „élőlény”-ek, definíció szerint is. Tehát élnek, éreznek, kommunikálnak, növekednek, tanulnak. A Földön 3-4.000 emlős faj, 8-9.000 madárfaj és 60.000 növényfaj él. A növények pár százmillió évvel régebben vannak a Földön, mint az ember és sokkal többfélék. Egyes egyedek sokkal tovább is élnek, és az emberekhez képest igazi óriások. Ebből a szemszögből nézve akár úgy is tűnhet, hogy az igazi földlakók valójában a növények, míg az ember csak átutazóban van itt, és rövidke tanulóidejére ők teremtik meg a megfelelő környezetet, oxigént juttatva a légkörbe és energiát a földbe. Az iskolai oktatás során minderről nem sok szó esik – de az ember a természet része és ha ezt elfelejti, az később problémákat okoz. Egyetlen nap, vagy néhány rövid óra persze kevés minderről részletesen beszélni, de a gyerekek még sokkal közelebb állnak a természethez, mint mi, felnőttek, és gyorsabban is tanulnak. Ha a látásmódjukban kialakul (vagy talán megmarad) a természet tisztelete, valahogy úgy, ahogy az utóbbi évtizedekben a társadalmunk – legalábbis a törvényi szabályozás szintjén – elkezdte az állatok érdekeit is figyelembe venni, az segíthet abban, hogy békésebb társadalmat építsenek fel és hagyjanak az utókorra. Az ilyen irányú nevelést pedig nem lehet elég korán kezdeni.
Összefoglaló videó az ELSŐ Park Életmód-Mozgás-Egészség napról

Megszerezhető információ

  • Erdő etikája
  • Fejlesztő mozgások
  • Test-tudatosabb használata
  • Egészség megőrzés

Amire szükség lehet

  • Regisztráció a felméréshez (max gyermek létszám 20 fő)
  • Tiszta víz
  • Sportos ruházat
  • Figyelem

Várom sok szeretettel az előadásomon!

SOrSi Masszázs

Kövessen engem
Facebook-on is!